Ministrii Muncii din blocul celor 25 de tari membre ale UE au ajuns la o intelegere privind liberalizarea serviciilor

Oficialii europeni au decis: cu exceptia serviciilor publice, toate celelalte vor fi deschise concurentei intre statele care fac parte din Uniunea Europeana. Ramin insa deocamdata inchise serviciile de sanatate.

Franta a fost unul dintre statele occidentale care s-a aratat mai putin entuziasmata de aceasta directiva. Parisul a obtinut, de altfel, dreptul de a pune in practica prevederile acestui acord pe parcursul a trei ani, relateaza BBC. Directiva Bolkestein este unul dintre motivele pentru care alegatorii din Franta au respins, cu exact un an in urma, adoptarea Constitutiei europene. Frits Bolkestein este un politician liberal din Olanda si a ocupat functia de comisar european.

Prin opozitie cu statele din vestul Europei, est-europenii se numara printre cei mai ferventi adepti ai Directivei. Partizanii acestei masuri sustin ca ea va duce la crearea a sute de mii de locuri de munca.

"Romania saluta faptul ca s-a ajuns la un acord politic si consideram ca e un pas inainte in ceea ce priveste adincirea pietei interne, cu prioritate in domeniul liberei circulatii a serviciilor", a declarat pentru "Cotidianul" Leonard Orban, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.