Colosii industriali din interiorul oraselor importante ale tarii isi vor schimba in cativa ani pozitia. Deja combinate importante din Capitala si-au exprimat intentia de a-si reloca activitatea, invocand normele europene drastice care vor intra in vigoare odata cu integrarea tarii noastre in structurile europene. Totusi, prevederi legale si exprese in acest sens (inca) nu exista, in balanta atarnand mai mult costurile necesare investitiilor in mediu, in raport cu cele ale relocarii activitatii.

Relocarea, proces pe termen mediu si lung

"Nu exista o prevedere explicita care sa spuna ca nu se vor putea desfasura activitati industriale in interiorul oraselor. Este o chestiune indirecta, care tine de respectarea normelor si a directivelor europene privind calitatea mediului inconjurator", ne-a declarat negociatorul-sef cu Uniunea Europeana, Leonard Orban. Relocarea va deveni insa o necesitate pe fondul conditiilor stricte de mediu ce vor fi impuse agentilor economici din industrie dupa integrare. Daca aruncam o privire spre tarile membre ale UE, se remarca o tendinta generalizata, zonele industriale fiind mutate la marginea sau in afara oraselor. Migrarea colosilor industriali catre periferie se va face simtita insa pe termen mediu si lung.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.