Fondatorul concernului energetic Enron si fostul sau director executiv, au fost gasiti vinovati de frauda si uneltire in legatura cu neregulile financiare care au dus la prabusirea companiei, in anul 2001.
Juriul a luat decizia de a da verdictul de vinovatie impotriva lui Kenneth Lay si a lui Jeffrey Skilling, acuzati ca i-au mintit in mod repetat pe investitorii si angajatii Enron, avand cunostinta de folosirea unor stratageme contabile menite sa ascunda pierderi uriase si initiative esuate.

Cei doi risca sa fie condamnati la zeci de ani de inchisoare, atunci cand judecatorul va anunta sentinta. Procesul a durat 15 saptamani si au fost citati, de ambele parti, 54 de martori. Avocatul care l-a aparat pe fostul director executiv al Enron, Jeffrey Skilling, a insistat ca clientul sau e nevinovat si a spus ca va face recurs.

in momentul de varf al activitatii sale, Enron era cunoscuta drept cea de-a saptea corporatie, ca marime, din Statele Unite. Se estimeaza ca prabusirea concernului Enron i-a costat pe angajatii si investitorii sai peste 60 de miliarde de dolari.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.