Bursa de la New York (NYSE) urmeaza sa faca, luni, o oferta amicala de fuzionare Bursei paneuropene Euronext, creand astfel o piati gigantica transatlantica, informeaza Rompres.

Evocate de presa de mai multe saptamani, discutiile purtate de cei doi operatori bursieri par a se fi acelerat in cursul week-end-ului. Financial Times a scris de "negociere pe ultimul minut", iar Wall Street Journal de "finalizarea" unui plan de fuziune.

Cotidianul economic francez Les Echos, in editia de luni, crede ca NYSE va prezenta, luni, proiectul unei fuziuni amicale cu Euronext.

Contactat de AFP, purtatorul de cuvant al NYSE la New-York nu a facut comentarii, in timp ce Euronext, care va avea Adunarea Generala a Actionarilor, marti, a fost suspendata de la tranzactionare la Bursa din Paris.

Sunday Times a indicat o suma propusa in valoare de 20 miliarde dolari ((15,65 miliarde euro).

Euronext activeaza pe bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona si a discutat cu Deutsche Boerse si alte companii.

"Este cunoscut din mutarile de pe piata bursiera ca procesul consolidarii globale este pus in miscare, iar Euronext isi propune sa joace un rol de conducere in acest sistem", au declarat oficialii companiei intr-o declaratie.

Euronext a purtat tratative cu NYSE si totodata cu Chicago Mercantile Exchange, cel mai important jucator mondial de pe piata futures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.