Grupul suedez Ikea va sustine o conferinta de presa la sfarsitul acestei luni despre primul magazin de mobila Ikea din Romania. Centrul se va deschide anul viitor si se va afla in incinta platformei Baneasa

Grupul suedez Ikea este unul dintre principalii producatori si retaileri de mobila din lume. Interesul companiei pentru extinderea afacerii si in estul Europei a inceput cu Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria, urmatoarea tinta fiind Romania. Magazinul va avea o suprafata de 24.000 de metri patrati si va fi o investitie de peste 15 milioane de euro. Acesta va fi deschis in sistem de franciza, iar proprietarul magazinului va fi o firma cu capital britanic, conform revistei "Capital". I

kea produce mobila in Romania din 1999, intr-o fabrica din Siret, care apartine diviziei sale Swedwood. Insa, mobila produsa sub brandul grupului se vinde doar in magazinele Ikea. Sub acelasi acoperis, Baneasa Shopping City, se va afla si un magazin cu acelasi profil, Mobexpert. Anul trecut, productia interna de mobilier s-a ridicat la circa 1,195 miliarde de euro, dintre care 895 de milioane de euro au fost exporturile. Iar importurile s-au ridicat la 229 de milioane de euro.

15,2 miliarde, cifra de afaceri

Companie Succesul magazinelor Ikea se bazeaza pe vanzarea de mobilier ieftin, dar modern. Costurile sunt reduse deoarece compania are proprii designeri, mobilierul poate fi asamblat de client si poate limita costurile de transport livrand mabila dezasamblata. Grupul are 221 de magazine in franciza in peste 30 de tari. Cifra de afaceri a fost de 15,2 miliarde de euro in 2005. Magazinele au aproximativ 450 de milioane de vizitatori pe an.

Ingvar Kamprad

Anteprenor Fondatorul si proprietarul Ikea, in varsta de 78 de ani, este pe locul 6 in topul celor mai bogati oameni din lume. Ingvar Kamprad a fondat compania suedeza in 1943, cand avea doar 17 ani. In prezent, vanzarile Ikea se ridica la 15 miliarde de dolari. Detine o vila luxoasa in Suedia, 17 hectare de vita-de-vie intr-o provincie din Franta, dar este stabilit in Elvetia.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.