Telekom Austria intentioneaza sa se extinda in regiunea balcanica, o posibila tinta fiind operatorul de telefonie mobila roman Mobifon (Connex), a declarat directorul executiv al diviziei Mobilkom Austria, Boris Nemsic, intr-un interviu acordat publicatiei austriece "News", preluat de Mediafax.

Surse din piata au afirmat ca grupul britanic Vodafone, in prezent actionar la Mobifon, ar putea ceda Telekom Austria optiunea sa pentru Mobifon in schimbul a circa trei miliarde de euro. Mobifon este o filiala a Telesystem International Wireless, companie canadiana de telefonie mobila cu operatiuni in Europa Centrala si de Est. Principalul actionar este Mobifon Holdings BV (Olanda), care detine 63,54% din actiunile operatorului. Ceilalti actionari semnificativi ai companiei sunt Vodafone Europe BV (20,1%) si Deraso Holding BV (14,4%), ambele inregistrate in Olanda. Telekom Austria vrea sa se extinda, de asemenea, in Serbia, Bosnia, Macedonia si Muntenegru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.