In Bucuresti se construieste haotic, fara a fi respectate reglementarile prevazute de Planul Urbanistic General. Acestea sunt concluziile arhitectului Arpad Zachi, unul dintre coordonatorii Planului Urbanistic General al Capitalei, prezentate, ieri, in cadrul unei emisiuni radio, organizata de dezvoltatorul Impact.

\"In perioada interbelica s-a efectuat un studiu si s-a constatat ca 60% dintre constructiile realizate in perioada 1931-1941 erau in afara legii. Daca astazi, s-ar repeta aceasta analiza, cred ca circa 90% dintre constructii nu ar respecta reglementarile legale\", a precizat Zachi.

Cu aceeasi ocazie, Dan Ioan Popp, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact, a remarcat faptul ca exista, totusi, o problema de suprapunere intre reglementarile urbanistice si regimul juridic al terenurilor, ceea ce ii determina pe dezvoltatori sa evite respectarea Planului de Urbanism impus de autoritati.

\"Terenurile care au potential, foste agricole, sunt fie fasii foarte lungi, cu o latime de 20-30 pana la 50 de metri, devenind adesea neatractive pentru investitori. In momentul in care un developer doreste sa investeasca intr-o asemenea zona, nu reuseste sa aiba o suprafata compacta. Aici ar trebui sa intervina urbanistul, care sa reglementeze situatia terenurilor, pentru a nu intra in contradictie cu interesele proprietarilor\", precizeaza Popp.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.