„Cursul de schimb mai are inca potential de apreciere“, se arata in ultimul raport de tara publicat de Fondul Monetar International (FMI). Ritmul este de asteptat sa nu mai fie insa la fel de alert. In plus, directorii FMI recomanda bancii centrale sa limiteze fluctuatiile cursului, fara a incerca sa influenteze tendinta sa pe termen lung

"Euro va avea un pret mediu de 3,4 lei in 2007 si de 3,3 lei in 2008. Nu vad moneda europeana sub 3,2 lei in urmatorii doi ani. Dar peste patru sau cinci ani prevad ca euro va reveni la 3,8 sau chiar 4 lei", ne spune cum se vede viitorul Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. Cu alte cuvinte, pe termen scurt este bine sa ne imprumutam in euro si sa ne investim banii in lei. De aprecierea monedei nationale se vor bucura cei care platesc chirii, credite sau leasing in valuta.

"Cursul de schimb mai are inca potential de apreciere", se arata in ultimul Raport de tara publicat de Fondul Monetar International (FMI). Ritmul este de asteptat sa nu mai fie insa la fel de alert. In plus, directorii FMI recomanda bancii centrale sa limiteze fluctuatiile cursului, fara a incerca sa influenteze tendinta sa pe termen lung.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.