Tuborg Romania a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o crestere cu 30 la suta, in volum, a vanzarilor de bere, fata de perioada similara din 2005. Compania a depasit astfel cu 10% obiectivul fixat pentru primele trei luni ale lui 2006

"Evolutia companiei pe primul trimestru al acestui an a depasit semnificativ estimarile pe care le-am facut la sfarsitul anului 2005, fapt care ne indreptateste sa anticipam rezultate peste asteptari si in restul anului" a declarat, citat de Rompres, Shachar Shaine, presedinte Tuborg Romania.

Parte a proiectului de dublare a capacitatii de productie a fabricii Tuborg, planificat a se realiza pana in anul 2011, compania Tuborg Romania a demarat anul acesta constructia unui Centru Logistic, pe o suprafata de 3,5 ha. Centrul va cuprinde un depozit (5.000 mp), o parcare si o zona destinata incarcarii camioanelor de mica si mare capacitate. Din investitia totala prognozata, care se va ridica la 50 milioane dolari, anul acesta vor fi investiti 15 milioane dolari. Din acestia, peste patru milioane doalri vor fi alocati construirii Centrului Logistic, restul urmand sa fie directionati catre largirea capacitatii de productie a fabricii.

Protectia mediului ramane una dintre prioritatile companiei Tuborg Romania. Proiectul de dublare a capacitatii de productie a fabricii, pe care compania deja l-a demarat, respecta standardele de mediu ale Uniunii Europene. Suma investita in ultimii doi ani de catre Tuborg Romania in protectia mediului s-a ridicat la un milion dolari.

Pentru 2006, compania preconizeaza o crestere a acestor cheltuieli cu peste 900.000 dolari, aceasta suma reprezentand investitia totala intr-o instalatie care recupereaza dioxidul de carbon rezultat din procesul de productie al berii. in prezent, ambalajele materiilor prime si materialelor folosite in procesul de productie sunt valorificate si reciclate in proportie de 95 la suta.

Tuborg Romania este unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe piata locala. in primele trei luni ale acestui an, compania a atins o cota de piata de 9,5%, cu 30% mai mare decat in primul trimestru al anului 2005, iar Tuborg Gold continua sa fie liderul berilor internationale produse sub licenta in Romania, cu o cota de piata de peste 50%.

Portofoliul companiei Tuborg Romania cuprinde exclusiv marci internationale de bere: Tuborg Gold, Tuborg Royal Export, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness si Kilkenny. Numarul angajatilor Tuborg Romania depaseste 800 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.