Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din Romania vor plati incepand cu 1 ianuarie 2007 un impozit pe profit de 16 la suta, fata de 3 la suta in prezent, a declarat, joi, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.

"Intreprinderile Mici si Mijlocii vor intra intr-un regim fiscal normal de la 1 ianuarie 2007, acestea urmand sa plateasca un impozit de 16 la suta pe profit", a afirmat Sebastian Vladescu, la un post de televiziune.

Potrivit Rompres, ministrul a amintit ca introducerea cotei unice de impozitare de 16 la suta a usurat sarcina fiscala atat la nivelul companiilor, cat si la nivelul angajatilor, fiind un factor de incurajare a cresterii veniturilor.

Seful finantelor a mentionat ca pentru 2007 se are in vedere si reducerea contributiilor la asigurari sociale, probabil cu inca 2 procente.

Sebastian Vladescu a subliniat ca pe parcursul actualului ciclu electoral, pana in 2008, nu vor fi majorate taxele principale, anume cota unica de impozitare de 16 la suta si taxa pe valoare adaugata (TVA) de 19 la suta.

Ministrul a precizat ca valoarea actualelor taxe principale va fi promovata si in noul Cod Fiscal, care va fi prezentat Guvernului in zilele urmatoare


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.