Persoanele fizice cu domiciliu in Romania care au obtinut anul trecut din activitati desfasurate in strainatate, venituri comerciale, din profesii liberale si din drepturi de proprietate intelectuala trebuie sa depuna declaratia privind veniturile din strainatate, precizeaza ANAF. De asemenea, contribuabilii care au obtinut castiguri din transferul titlurilor de valoare, venituri din cedarea folosintei bunurilor, din dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc, au obligatia sa completeze aceasta declaratie, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Si persoanele care au incasat venituri din pensii, salarii platite de un angajator sau in numele unui angajator rezident in Romania trebuie sa completeze acest formular. Contribuabilii vor depune cate o declaratie pentru fiecare tara, reprezentand sursa veniturilor, si pentru fiecare categorie de venit realizat, mentioneaza comunicatul. Formularele pot fi depuse personal la organul fiscal de domiciliu sau prin posta, prin scrisoare recomandata, recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezentand dovada depunerii declaratiei in termenul legal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.