"Inchiriez camera, cu acces la bucatarie", este anuntul clasic de pe cartoanele cu care "hotelierii" de ocazie din garile de pe litoral intampina turistii abia coborati din tren. Afacerile imobiliare din inchirieri "la liber" sunt insa marunte si genereaza castiguri doar pe perioada verii. Adevaratele profituri se scot din construirea de microcartiere de locuinte de vacanta, care au impanzit tot litoralul. De la Constanta pana la Mangalia, investitorii imobiliari s-au axat mai ales pe construirea de blocuri la malul marii, dar si pe complexuri de vile. De departe, Mamaia atrage cele mai multe investitii.

"Cea mai buna afacere imobiliara in localitatile de la malul Marii Negre este construirea de apartamente in blocuri private", este de parere Ioan Ududec, presedintele filialei Constanta a Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM). Indiferent ca le cumpara pentru petrecerea vacantei in familie ori le inchiriaza pe perioade mai lungi, tot mai multi proprietari cu venituri peste medie isi plaseaza banii in asemenea constructii.

Constanta si Mamaia, in topul investitiilor de vacanta

Cele mai multe blocuri cu apartamente de vacanta au aparut in Mamaia. Asa este cazul complexului Orion din zona Faleza Nord, unde firma Well Grup a construit un imobil de zece niveluri, totalizand 55 de locuinte. in ciuda preturilor 1.200 euro/mp, fara TVA o parte din apartamente au fost deja vandute. "Viitorii proprietari au de ales apartamente intre 80 mp si 160 mp, pe care le pot compartimenta ulterior, dupa cum doresc", explica Ioan Ududec.

Un alt proiect este Tomis Plus un cartier format numai din vile insiruite -, care se va intinde pe o suprafata de aproximativ 12 hectare. Investitia abia a demarat prin viabilizarea terenului, care va dura aproximativ un an si jumatate, finalizarea celor 500 de unitati locative fiind programata pentru anul 2008. "Investitorul urmeaza sa impadureasca zona din apropierea caii ferate pe o suprafata de doua hectare", mai spune presedintele UNIM Constanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.