Cosmote, ultimul jucator intrat pe piata autohtona de servicii de telefonie mobila, doreste sa achizitioneze unul din principalii jucatori pe retail de echipamente si servicii de comunicatii din Romania

Grupul elen de telefonie mobila Cosmote Mobile Telecommunications S.A. si-a anuntat intentia de a prelua compania elena Germanos S.A., care detine in tara nostra unul din cele mai mari lanturi retail de echipamente si servicii de comunicatii.

In acest sens, operatorul de telefonie mobila a anuntat ca a demarat negocieri cu Panos Germanos, cel mai important actionar al lantului de retail, acesta fiind de asemenea si fondatorul companiei care este listata la bursa din Atena. In cazul in care negocierile se vor finaliza printr-un acord, Cosmote va prelua pachetul majoritar de actiuni in cadrul Germanos, devenind astfel proprietarul lantului de magazine din Romania.

Cosmote a mai anuntat ca a decis oprirea tranzactionarii actiunilor proprii la bursa pana in data de 8 mai inclusiv, protejandu-si in acest fel actionarii de eventualele fluctuatii bursiere. In acest moment nu au fost oferite mai multe informatii legate de aceasta posibila preluare, mai multe detalii legate de stadiul negocierilor fiind asteptate pe 8 mai.

Germanos Romania a anuntat de curand ca a luat decizia de a aduce mai mult IT in magazinele sale, in speranta de a fi mai puternici in fata greilor industriei. Oficialii companiei au mai declarat la momentul respectiv ca tintesc dublarea numarului de magazine, obiectivul fixat fiind de 200 de magazine - dublu fata de numarul actual.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.