Niciuna dintre cele cinci societati de investitii financiare (SIF) nu accepta eventualitatea vanzarii pachetelor de actiuni detinute in Banca Comerciala Romana (BCR). Principalul motiv: suma astfel obtinuta peste 1,2 miliarde RON de fiecare SIF ar fi greu de plasat pe piata romaneasca de capital, astfel incat sa-si creasca valoarea la fel de mult ca participatia in BCR. Cele cinci SIF-uri detin impreuna 30,12% din Banca Comerciala Romana - 6,12% SIF Oltenia si cate 6% fiecare din celelalte. Pachet care, daca ar fi vandut acum, la valoarea de 7,65 euro/actiune (pretul obtinut de statul roman in momentul privatizarii bancii), ar insuma aproximativ 6 miliarde RON.

Salariatilor li se propune vanzarea

Reprezentantii SIF-urilor spun ca nu au
luat in calcul la modul serios varianta vanzarii pachetului detinut la BCR. in schimb, salariatii BCR au primit saptamana trecuta o scrisoare semnata de presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, prin care sunt anuntati ca banca austriaca va inainta, in al treilea trimestru, o oferta de cumparare a actiunilor BCR detinute de acestia. Oferta se va derula pe o perioada de trei ani si va propune fie plata in numerar, fie conversia titlurilor BCR in actiuni la banca austriaca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.