Pretul titeiului a depasit ieri din nou 74 de dolari barilul, relata Reuters de la Bursele marilor capitale ale lumii. Analistii aceleiasi agentii au precizat ca programul nuclear al Iranului si teama de fluctuatii in asigurarea stocurilor de resurse energetice au contribuit la mentinerea tensiunii pe pietele petrolului. La Bursa din New York, barilul de titei a fost cotat ieri dimineata la 74,24 dolari, in timp ce la Bursa din Londra, sortimentul Brent s-a contractat la 74,34 dolari barilul.

Exista temeri ca titeiul va atinge din nou recordul de peste 75 dolari barilul, inregistrat in luna aprilie. Mohammad Hedi Nejad-Hosseinian, ministrul adjunct iranian al Petrolului, avertiza insa ca, in fata pericolului unui atac armat al SUA impotriva tarii sale, nu este exclus ca pretul titeiului sa depaseasca, pana la iarna, pretul de 100 dolari barilul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.