Kia Motors, al 2-lea producator ca marime al Coreei de Sud, a prezentat intr-un comunicat ca profitul net a scazut in primele 4 luni ale anului, fiind unul dintre cele mai slabe rezultate in ciuda vanzarilor ridicate.

Kia Motors a castigat 41mil $, cu 80% mai putin decat aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, vanzarile au crescut cu 11%.

Kia este afiliata Hyundai Motor Co, cel mai mare producator auto al Coreei de Sud.

Rezultatele au fost publicate la o zi dupa ce procurorii Coreei de Sud au cerut un mandat de arestare pentru Presedintele Kia Motor, Chung Mong-koo, suspect de delapidare si abuz de incredere corelat cu fonduri secrete si mita.

Procurorii ancheteaza de asemenea si pe vicepresedintele Kia Motor,Chung Eui-sun fiu cel mare al presedintelui Chung Mong-koo.

Won-ul sud-coreean a crescut relativ puternic in prima perioada a anului, facand exporturile sud-coreene mult mai scumpe, in consecinta reducand cererea si micsorand sumele venite din afara granitelor, prin convertire. Trebuie precizat faptul ca producatorul auto se bazeaza in proportie de 80% pe exporturi.

Kia a anuntat luna trecuta construirea primei sale fabrici in SUA. Fabrica, din West Point- Georgia, este programata sa functioneze incepand cu 2009. Compania de asemenea planuieste sa construiasca cea de-a doua fabrica in China si prima sa fabrica in Europa in Slovacia la sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.