Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu , a declarat ieri ca taxele si impozitele datorate statului vor fi colectate prin executarea silita a firmelor debitoare, mentionand ca "in cateva saptamani" se vor vedea cazuri de firme care vor avea activitatea paralizata. Popescu este de parere ca trecerea Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor in subordinea MFP va permite o abordare unitara a actelor de control in domeniul fiscal. "Pana acum existau controale care se calcau pe picioare. Erau pe aceeasi tematica dar veneau de la institutii diferite", a explicat ministrul. Popescu a apreciat ca reducerea fiscalitatii este un prim pas in sustinerea mediului de afaceri si in combaterea economiei subterane. Competitia si competitivitatea reprezinta, in opinia sefului Finantelor, mari probleme ale economiei romanesti. "Aceste doua componente au fost tinute sub un clopot de sticla care trebuie sa se deschida pana in 2007", a adaugat Popescu.

In cazul privatizarii marilor datornici, Ionut Popescu a spus ca este de inteles o stergere a datoriilor pe care le au catre stat, dar ca acest lucru trebuie sa se intample inainte de privatizare, intr-un mod transparent. Ministrul Finantelor a declarat ca absorbtia fondurilor comunitare este o mare problema pentru Romania, principalele cauze fiind lipsa co-finantarii si a accesului la credite a intreprinderilor care acceseaza aceste fonduri. Ionut Popescu a facut aceste anunturi intr-o dezbatere privind mediul de afaceri, organizata sub patronajul PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.