Directorul executiv al grupului rus Gazprom, Alexey Miller, a castigat, anul trecut, un salariu total de aproximativ 1,8 milioane de dolari.Pentru pozitia de sef al consiliului de administratie la Gazprom, Alexey Miller a primit, in 2005, un salariu anual de 1,4 milioane de dolari, insa el ocupa in acelasi timp mai multe posturi in cadrul grupului Gazprom si filialelor sale, posturi care i-au adaugat la salariul anual alte sase milioane ruble (219.000 dolari), conform Rompres. In plus, Miller face parte si din comitetul actionarilor gazoductului North European Gas Pipeline (NEGP), ce urmeaza sa faca legatura intre Rusia si Germania, pozitie pentru care primeste alte 200.000 euro (248.000 dolari) pe an.

Desi Gazprom este cel mai mare producator mondial de gaze naturale, salariul oficial al lui Alexey Miller este mult inferior celor practicate in cadrul marilor companii multinationale din sectorul gazeifer si petrolier. Comparativ, cel mai bine platit director din Elvetia, bancherul Marcel Ospel, a primit in 2005 un salariu anual total de 15,5 milioane de euro, adica de doua ori si jumatate mai mare comparativ cu cat castiga oficial Alexey Miller.

De asemenea cei sase adjuncti ai lui Alexey Miller si contabilul sef de la Gazprom castiga fiecare un salariu anual de 700.000 de dolari, in timp ce masa salariala anuala a primilor 76 de persoane din conducerea Gazprom s-a ridicat in 2005 la 36,9 milioane dolari. Potrivit agentiei Interfax, miercuri seara capitalizarea bursiera a grupului Gazprom a atins valoarea record de 251,8 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.