Frumusete, inteligenta, tenacitate, eleganta si rafinament. Acestea sunt doar cateva din calitatile Adrianei Petrescu, prima doamna din mediul de afaceri autohton care raspunde intrebarilor publicatiei noastre pentru sectiunea "Profilul Saptamanii". Va invitam in continuare sa aflati mai multe despre femeia de succes care sta in spatele succesului inregistrat de ghidul cultural saptamanal Sapte Seri.

Intrebari preliminare:

Nume, Prenume: Adriana Petrescu
Functia: Strategy Director Kopa Publicatii Grup; Managing Director aLtitudini, cea mai recenta revista de cultura si societate
Varsta: 35 de ani
Stare civila: casatorita

1. Ce studii ati urmat?

Am absolvit Facultatea de Psihologie din Timisoara.

2. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Primul job a fost ghid turistic. Am avut ocazia de a vedea Europa si de a castiga si bani. A fost o perioada tare frumoasa.

3. Care sunt principalele trei pasiuni ale dumneavoastra?

Imi place sa scriu. Am cochetat pana acum cu mici nuvele pe care le-am adunat intr-un dosar, dar nu am avut niciodata curajul sa le public. De cateva luni m-am apucat serios sa scriu un roman. Nu stiu daca o sa-l public vreodata, dar il scriu. Daca-l va citi vreodata fiica mea ma declar multumita.

Mi-am descoperit pasiunea pentru scuba diving. Sub apa esti tu cu tine, iti auzi respiratia si esti in fiecare moment constient ca de tine depinde ce se intampla acolo. Este diferit de senzatia pe care o ai ca om de afaceri. Ma refer la momentele in care lucrurile nu depind intodeauna de tine. Si, desigur, este un alt fel de sursa de adrenalina.

Un alt hobby este gatitul. Imi place la nebunie sa experimentez mancaruri noi. Dupa parerea prietenilor mei imi si reusesc.

4. Care este ultima carte citita?

Am mai multi scriitori preferati. Imi place pragmatismul lui Saint Exupery, romantismul ascuns al Virginiei Woolf, umorul subtil a lui Luigi Pirandelo. Cartea care m-a impresionat la orice varsta a fost Micul Print.

5. Aveti un film sau un serial preferat?

Nu ma uit la televizor decat foarte rar. Discovery si Animal Planet ma relaxeaza.

6. Ce tip de bautura preferati?

Imi plac cocktail-urile. Una dintre prietenele mele are o mare pasiune pentru pregatirea lor si eu sunt fan-ul ei numarul 1. Daca nu ar fi un manager de succes precis ar fi devenit cel mai bun barman.

7. Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Citesc Capitalul si HVG, o publicatie maghiara.

8. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

Imi incep ziua la ora 8:00 acasa. Dau telefoanele pentru ziua in curs, hranesc turturelele dupa care imi fac linistita 'to do list-ul'.

9. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Petrec peste 10 ore la birou. Nu imi place sa lucrez in tipare orare, lucrez cat este nevoie.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Am un model universal: profesionalismul, tenacitatea, altruismul si intelegerea.

11. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Proiectul SAPTE SERI este cea mai mare realizare. In cei aproape trei ani de cand ma ocup de acest brand, succesele sunt notabile. La ora actuala ne-am extins reteaua nationala si suntem pe cale sa demaram doua proiecte foarte importante.

O alta realizare care mi-a ramas aproape de suflet este activitatea de marketing pe care am depus-o timp de 2 ani la Hollywood Multiplex. Este incredibil de interesant sa faci marketing-ul unui brand ca Hollywood Multiplex. Iti trebuie multa creativitate sa simti publicul si, de ce nu, un pic de curaj sa faci proiecte neobisnuite. M-am legat foarte mult de acest brand si acum il urmaresc din umbra si sunt tare mandra sa-l vad crescand.

12. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Consider ca nu am avut esecuri pana in prezent, ci doar lectii de invatat.

13. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Admir oamenii de afaceri care si-au dedicat o parte a muncii intrajutorarii oamenilor cu nevoi. Sunt multi oameni de afaceri care au inceput sa se implice.

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Eu circul frecvent cu TAROM-ul. Sunt foarte multumita de serviciile pe care le ofera.

15. Cate carduri detineti?

Detin doar un singur card, de nevoie. Sistemul nostru bancar, tot respectul pentru el, nu a inteles inca rolul cardului de credit.

16. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Anul acesta mi se implineste un vis vechi. Plec in Tibet. Vacanta perfecta pentru mine este cea in care ma simt parte din natura.

Nu am foarte mult timp liber, de aceea anul acesta mi-am propus sa las loc si momentelor domestice. De regula, sambata si duminica sunt cele doua zile in care incerc sa imi aduc aminte de mine. Timpul scurt pe care il am la dispozitie ma obliga sa imi fac un ‘to do list’ foarte precis. Intre alergatura dupa cumparaturi inghesui ora de masaj, ora de patinaj cu fiica mea (iarna), vizita la prieteni si eventual vizionarea unui film. Duminica alint familia cu mancaruri gatite cu mare grija si daca imi mai ramane timp (asta pentru ca a pregati masa de duminica necesita o intreaga desfasurare de forte) ma retrag si citesc. O data pe luna mi-am propus sa ies din Bucuresti, sper ca anul acesta sa-mi reuseasca.

17. Ce masina conduceti?

Sunt cu totul atipica. Nu am nici o masina preferata. Oscilez intre un jeep sau o masina eleganta. Deocamdata sunt legata de masina soferului meu, dar mi-am promis ca anul acesta ma decid chiar daca va fi nevoie sa dau cu banul.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.