Juristul companiei Microsoft, Brad Smith, a afirmat luni ca exigentele Comisiei Europene (CE) privind corectarea posibilelor practici de monopol ale companiei pune in pericol capacitatea de inovare a industriei de IT in general.

La intrarea in audiere la Tribunalul de prima instanta al Uniunii Europene, in urma recursului inaintat de Microsoft impotriva acestor exigente, Smith a declarat ziaristilor ca este multumit ca poate prezenta probele Microsoft in fata magistratilor europeni.

"Credem ca faptele vor demonstra ca exista o puternica concurenta in ceea ce priveste termenii alegerii consumatorilor", a afirmat Smith, citat de Rompres, adaugand ca "impactul acestui caz merge mult mai departe de Microsoft".

"Capacitatea de inovare este importanta pentru succesul oricarei companii si pentru succesul economic al fiecarei tari. Speram ca aceasta audiere sa sa ajute la rezolvarea problemei", a explicat Smith.

Din martie 2004, Comisia Europeana a cerut Microsoft sa comercializeze o versiune Windows fara Media Player si sa difuzeze companiilor rivale codurile care permit utilizarea produselor sale cu orice sistem operativ. Tribunalul de prima instanta al UE incepe luni o audiere de cinci zile in cadrul careia avocatii Microsoft, cei ai CE si ai altor firme afectate isi vor expune argumentele in acest caz.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.