Juristul companiei Microsoft, Brad Smith, a afirmat luni ca exigentele Comisiei Europene (CE) privind corectarea posibilelor practici de monopol ale companiei pune in pericol capacitatea de inovare a industriei de IT in general.

La intrarea in audiere la Tribunalul de prima instanta al Uniunii Europene, in urma recursului inaintat de Microsoft impotriva acestor exigente, Smith a declarat ziaristilor ca este multumit ca poate prezenta probele Microsoft in fata magistratilor europeni.

"Credem ca faptele vor demonstra ca exista o puternica concurenta in ceea ce priveste termenii alegerii consumatorilor", a afirmat Smith, citat de Rompres, adaugand ca "impactul acestui caz merge mult mai departe de Microsoft".

Citeste si:

"Capacitatea de inovare este importanta pentru succesul oricarei companii si pentru succesul economic al fiecarei tari. Speram ca aceasta audiere sa sa ajute la rezolvarea problemei", a explicat Smith.

Din martie 2004, Comisia Europeana a cerut Microsoft sa comercializeze o versiune Windows fara Media Player si sa difuzeze companiilor rivale codurile care permit utilizarea produselor sale cu orice sistem operativ. Tribunalul de prima instanta al UE incepe luni o audiere de cinci zile in cadrul careia avocatii Microsoft, cei ai CE si ai altor firme afectate isi vor expune argumentele in acest caz.