Investitiile in tehnologia IT din Romania prin intermediul granturilor va atinge circa noua milioane dolari dupa 2007, a declarat, marti, intr-un seminar IT&C, secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Aurel Netin, citat de Rompres.

El a subliniat necesitatea unui mai mare acces al populatiei la informatie, cat si crearea conditiilor atractive pentru mediul de afaceri, dezvoltarea infrastructurii de comunicatii si necesitatea cresterii investitiilor in domeniu si implicit dezvoltarea comertului electronic.

Potrivit statisticilor RomCard, in luna iunie 2005 comertul electronic a inregistrat cea mai mare valoare in Romania, cu un numar de 53.000 tranzactii si un volum total de 9,5 milioane dolari.

Anul trecut valoarea tranzactiilor efectuate prin banci si magazine din Romania s-a cifrat la 65 milioane dolari. Totodata, valoarea tranzactiilor realizate prin carduri Visa a crescut, in acelasi an, cu 160 la suta fata de 2004, atingand cifra de 12 milioane dolari. in Romania exista peste sapte miliarde de carduri, iar rata de utilizare a unui card este de 2,4 la suta.

Potrivit directorului pentru operatiuni europene al DotCommerce, Madalin Matica, valoarea tranzactiilor efectuate prin intermediul comertului electronic romanesc va inregistra o dublare in 2006, pana la 120 milioane dolari. in opinia acestuia o crestere a comertului electronic ar putea fi determinata de o implicare mai mare a bancilor acceptatoare, de parteneriate mai bune cu procesatorii, scaderea dobanzilor bancare, precum si de o mai buna colaborare intre organizatiile emitente de carduri.

In privinta legislatiei IT din Romania, responsabilul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a apreciat ca aceasta este pusa la punct, fiind reglementate comertul electronic, semnatura electronica, etc. Potrivit lui Netin MCTI va implementa in foarte scurt timp un proiect prin care plata amenzilor de circulatie se va putea face prin card bancar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.