Microsoft le spune clientilor sai prin programul Windows Vista Capable PCs cum sa-si cumpere acum un computer ce va fi utilizabil, fara cheltuieli suplimentare, cu viitorul sistem de operare

Desi lansarea versiunilor de Windows Vista pentru utilizatorii casnici a fost amanata pentru ianuarie 2007, Microsoft doreste sa ajute la mentinerea unui volum de vanzari constant al PC-urilor pana la aparitia pe piata a acestora prin explicarea si facilitarea tranzitiei, din perspectiva hardware, la noul sistem de operare. Mai bun, mai rapid, mai aratos inseamna, in cazul lui Windows Vista, si cerinte de sistem pe masura. Programul Windows Vista Capable PCs (Computere Apte pentru Windows Vista) reprezinta prima faza din campania inceputa de Microsoft pentru promovarea sistemului sau de operare si se doreste a fi un ghid pentru pastrarea valorii investitiei intr-un PC achizitionat inainte de aparitia acestuia.

Ready sau Compliant/Capable?

Acestea sunt denumirile vehiculate in prezent pentru desemnarea categoriilor de computere compatibile cu Windows Vista si cam asa ar trebui sa sune intrebarea cand vine vorba de cumpararea unui nou PC. Oficialii Microsoft nu au fost expliciti in privinta distinctiilor dintre computerele apte sa ruleze Vista, iar logo-urile finale (gen Vista-ready sau Vista-compliant/capable) care le vor clasifica si ce presupun ele raman, inca, subiect de speculatii. Dar, chiar daca programul Windows Vista Capable PCs vizeaza alegerea sau construirea unui PC care sa ofere o experienta de utilizare completa, mentiunile "necesar" si "recomandat", alaturate componentelor hardware prevazute sa echipeze un sistem cu Windows Vista, tind sa separe configuratiile in niveluri de baza si premium.

Ce trebuie sa contina un PC Vista

Aproape oricare dintre procesoarele de nivel mediu sau superior oferite de producatorii Intel si AMD sunt potrivite pentru functionalitati de baza in Windows Vista, afirma Microsoft. Cu toate acestea, utilizatorii care vor dori experiente de joc sau editare video de varf ar trebui sa se orienteze catre noile generatii de procesoare dual-core (cu miez dublu). Acum este si momentul pentru un salt la procesoarele pe 64 de biti. Modelele Intel si AMD actuale pe 64 de biti, cu frecvente de operare de la 3 Gigahertzi in sus, sunt considerate o optiune excelenta pentru Windows Vista, iar faptul ca ruleaza la fel de bine si cu aplicatiile pe 32 de biti existente in prezent face din acestea cea mai buna alegere in asteptarea trecerii la noul sistem de operare.

Nu trebuie sa fii "calculatorist" convins ca sa stii ca memoria RAM pare sa nu fie niciodata suficienta - cu cat mai mare, cu atat mai bine pentru rularea de programe complexe sau a cat mai multor aplicatii simultan. Windows Vista este de aceeasi parere, astfel ca la minimul necesar, de 512 Megabiti, n-ar strica un upgrade pana la 1-2 Gigabiti pentru performante maxime.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.