Aciunile Dracula Park nu vor fi listate la burs inainte ca instana s se pronune dac terenul aferent investiiei a fost cedat de stat in mod legal. Comisia Naional a Valorilor Mobiliare (CNVM) consider listarea inoportun, se arat in rspunsul la o sesizare a parlamentarilor PNL Nicolae Vlad Popa i Eugen Nicolescu fa de inteniile societii Dracula Park. Chiar senatorul Popa a fost cel care a atacat hotrirea in contencios administrativ, iar urmtorul termen se va judeca miine. Contestaia este motivat prin faptul c ar fi vorba de un act de donaie ilegal, susine avocatul Gheorghe Piperea.

Gratuit pe 49 de ani

In prima parte a anului trecut, Guvernul Nstase a aprobat constituirea Parcului industrial turistic i de agrement Snagov pe terenul Complexului agrozootehnic Vlsia din Snagov. In octombrie, fostul Executiv a decis s repartizeze pentru Parcul Dracula un teren de 486 de hectare de la ferma Vlsia, aflat in proprietatea statului i in administrarea RA-APPS. Dreptul de administrare a terenului a fost acordat SC Parcul industrial i de agrement Snagov SA, pentru 49 de ani i cu drept de prelungire.

Conform proiectului, pe amplasamentul de la Snagov, in afar de parcul de distracii tematic, ar urma s fie amenajate un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, o pist de carting, un circuit auto i o zon special reprezentind Romania in miniatur.

Pgubiii lui Agathon

Dracula Park SA este inregistrat in evidenele CNVM ca societate emitent de valori mobiliare, intrucit aciunile societii au fcut obiectul unei oferte primare iniiale de vinzare. Prin oferta public derulat in anul 2002, populaia a cumprat aciuni Dracula Park in valoare de peste 20 de miliarde de lei. Titlurile societii nu au fost nici pin astzi admise la tranzacionare pe Bursa Electronic RASDAQ sau pe Bursa de Valori Bucureti.