Numarul mall-urilor este mic in Romania, comparativ cu alte tari din zona. Pina in 2008 insa, numarul centrelor comerciale va ajunge la 14

Acestea vor fi amplasate in toate zonele Capitalei. In prezent, in Bucuresti sint cinci mall-uri, mult mai putine decit in alte capitale europene. Pina acum, vestitele "circuri ale foamei" au fost amplasamentele preferate ale investitorilor.

Cum stocul s-a cam epuizat, dupa ce s-a anuntat ca si constructia din Rahova se va transforma intr-un astfel de centru comercial, dezvoltatorii de proiecte imobiliare se orienteaza catre noile cartiere rezidentiale. Aceste proiecte nu reprezinta o surpriza, in conditiile in care numarul centrelor de acest fel este inca mic, iar piata de retail creste rapid.

Piata in formare

In Bucuresti exista cinci centre comerciale importante, respectiv Plaza Romania, Bucuresti Mall, City Mall, Jollie Ville si Unirea Shopping Center.

"In urmatorii trei ani, harta de retail din Bucuresti va deveni foarte aglomerata, in special in zonele de nord si centru-vest", considera Monica Barbu, seful Departamentului de Retail din cadrul companiei Colliers.

Situatia se va schimba radical

Printre centrele comerciale programate pentru finalizare in perioada urmatoare se numara Baneasa Shopping City, Floreasca City Center, Galleria Esplanada, Dimbovita Center, Liberty Mall, Sema Park si Cotroceni Park. Dintre acestea, doar Liberty Center va functiona intr-un fost circ al foamei. Compania nord-irlandeza Mivan va investi in transformarea circului foamei din Rahova intr-un centru comercial de tip mall. Acesta va cuprinde magazine cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati si va avea peste 700 de locuri de parcare.

Amortizare in zece ani

Bucurestiul duce lipsa de astfel de spatii. In Budapesta exista 15 centre comerciale de acest tip, iar in Varsovia 20. Acest lucru influenteaza si nivelul chiriei pe care o platesc cei care isi desfasoara activitatea in spatii din aceste magazine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.