SABMiller a inregistrat o crestere a volumelor de bere lager vandute in 2005 cu circa 5%, datorita performantelor de vanzari din Polonia, Rusia si Romania pe toata durata anului financiar martie 2005 - martie 2006, potrivit unui comunicat Ursus Breweries, remis vineri Rompres

Vanzarile interne ale Miller catre retaileri au scazut cu unu la suta comparativ cu anul precedent, pe fondul unei relative slabiri a industriei si mediului de preturi din ultimele 12 luni. Marca cea mai importanta, Miller Lite, a continuat sa creasca, in ciuda cresterilor marcilor comparabile si politicii de preturi agresive a principalei marci concurente.

Volumele de bere lager din America de Sud, in perioada de sase luni incheiata la 31 martie, au crescut cu sapte la suta peste anul precedent, pe baza pro forma, conform asteptarilor din momentul tranzactiei. Acest lucru reflecta cresterea continua din Columbia si performanta deosebit de puternica a volumelor din Peru, pe fondul unor conditii de piata competitive. in America Centrala, volumele de bauturi racoritoare carbogazoase au crescut cu sase la suta, insa volumele de bere au scazut cu cinci la suta, ca urmare a impactului continuu al cresterii discriminatorii a accizelor la bere din El Salvador in 2005.

In Africa si Asia s-a inregistrat in continuare o crestere buna, indeosebi in China, ceea ce a dus la cresterea volumului organic de bere blonda cu 14 la suta comparativ cu anul precedent.

Conditiile meteorologice din timpul verii au fost mai putin favorabile decat in anii precedenti, ceea ce a afectat in principal volumele de bauturi racoritoare. Volumele de bere au crescut cu unu la suta (dupa ajustarea efectuata in urma transferului volumelor de vanzari din Angola in Africa si Asia), iar sectorul premium al pietei a continuat sa aiba o crestere puternica. Volumele de bauturi racoritore au crescut cu aproximativ patru la suta.

SABMiller plc este unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume, cu operatiuni de productie si distributie in peste 60 de tari, de pe cinci continente. Portofoliul de marci al grupului include beri internationale din segmentul premium, cum ar fi Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o importanta gama de marci locale in pozitia de lideri de piata. in afara Statelor Unite, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.

In anul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2005, grupul a raportat un profit brut de 2,19 miliarde dolari si o cifra de afaceri de 14,5 miliarde dolari, pe baza GAAP utilizate in Marea Britanie. Compania SABMiller plc este cotata la bursele de valori din Londra si Johannesburg.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere de pe piata romaneasca cu o cota de piata anuala estimata la 22 la suta. URSUS Breweries detine in acest moment patru fabrici de bere, cu o capacitate totala de peste trei milioane de hectolitri si 1.300 de angajati.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.