Anul acesta aduce in prim planul sectorului rezidential constructia de cartiere noi, compuse din cvartale de blocuri care beneficiaza de toate facilitatile pentru un cat mai mare confort

Ansambluri de dimensiuni mari, de cca. 50,000 mp, cum este West Park dezvoltat de compania Rom Canada in zona Militari sunt proiectele lui 2006 si ale viitorului. Clasa medie va putea beneficia si ea de locuinte de calitate, chiar daca apartamentele nu vor avea suprafete de sute de metri patrati.

La suprafetele caracteristice apartamentelor construite in anii `90 cele noi ofera materiale si solutii de constructie net superioare. De asemenea sunt concepute pentru a gestiona cat mai eficient costurile de intretinere fiind bine izolate si atent compartimentate. Facilitati aditionale foarte importante sunt garajele si existenta gradinitelor, supermarketurilor, cabinetelor medicale in aceste complexuri rezidentiale.

Asemenea noi cartiere nu vor fi construite in centrul orasului deoarece costul terenului este prea ridicat si nu s-ar obtine un bun randament (preturile ar fi prea mari pentru targetul ales).

In ceea ce priveste categoria de apartamente de lux trendul este de construire a cat mai multe proiecte de tipul Baneasa Residence. Acestea sunt proiectate si constuite de la A la Z, incepand cu infrastructura (apa, curent, gaze, drumuri etc.) si terminand cu cele mai fine detalii ale finisajelor. Desi nu toate vor avea dimensiunile Baneasa Residence, ele vor avea aspectul unor mini-orase, oferind cumparatorilor maximum de confort, toate facilitatile pe care si le-ar putea dori, intr-un cuvant "lux".

In cazul segmentului de vile constructia va continua in nordul Bucurestiului, zona pentru care exista o cerere foarte mare. Dupa zona Iancu Nicolae deja se construiesc noi cartiere. Arealul Bucuresti-Otopeni-Balotesti devine din ce in ce mai interesant. In zona Tunari se construieste un proiect revolutionar, dedicat clasei medii, Sydeny Residence. Pentru prima data sunt disponibile la cele mai bune preturi de pe piata vile complet finisate, cu bucatariile si baile complet echipate si - mai mult - dotate cu un calculator central care coordoneaza temperatura, lumina si muzica in locuinta. Dezvoltatorul South Pacific Group isi propune sa construiasca inca trei cartiere de vile dupa Sydney Residence spre a veni in intampinarea nevoii de locuinte a populatiei.

Daca vorbim despre sectorul vilelor de lux, in zona Corbeanca continua o importanta desfasurare de ansambluri rezidentiale. Un trend nou il constituie achizitionarea si reconditionarea vilelor vechi ale Bucurestiului. Deoarece nu mai sunt oferte si nu mai exista suficient teren destinat constructiei in centrul capitalei se valorifica imobilele de alta data. Prin aceasta reconditionare zone care si-au pierdut stralucirea vor redeveni puncte de maxima atractie prin frumusetea si parfumul lor.

Referitor la evolutiile preturilor nu se poate vorbi de o scadere. Cel putin in ceea ce priveste imobilele noi, preturile vor continua sa creasca, achizitionarea cat mai grabnica si-n faza de proiect aducand o serie de avantaje cumparatorilor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.