Daewoo Automobile Romania are un plan de productie de peste 25.000 de automobile in 2006, in crestere cu 12 la suta fata de anul trecut, de 122.000 de motoare (plus 182 la suta comparativ cu 2005) si 172.000 de cutii de viteze (mai mult cu 41 la suta fata de anul precedent), informeaza Ministerul Economiei si Comertului.
Daewoo Automobile Romania va produce automobile si componente si dupa ce statul roman va prelua pachetul majoritar de actiuni al fabricii din Craiova. Saptamana trecuta, Daewoo Romania a semnat un contract ferm cu o firma din Ucraina, pentru fabricarea a 20.000 de motoare si cutii de viteza.

Negocierile pentru transferul actiunilor de la Daewoo Motor Company Coreea catre statul roman se vor finaliza in aproximativ o luna. Dupa acest moment, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie va demara discutiile pentru atragerea unui nou investitor la uzina de automobile din Craiova.

"Cei care vor veni la Craiova vor trebui sa prezinte un plan de afaceri pe termen lung, pentru ca asta ne intereseaza in primul rand", a precizat ministrul economiei, Ioan Codrut seres.

Daewoo Motor detine un pachet de 51 la suta din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49 la suta din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4 la suta din actiuni.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.