Al doilea producator mondial de ecrane cu cristal lichid, Samsung Electronics Co., a anuntat ca va investi doua miliarde de dolari alaturi de Sony Corp., pentru constructia celei mai marii linii de asamblare a ecranelor LCD, scrie Bloomberg. Samsung a mai anuntat ca noua fabrica va fi construita in Coreea de Sud, productia fiind programata sa inceapa anul viitor.

Acest anunt vine in contextul in care piata mondiala a industriei producatoare de ecrane LCD este martora unor achizitii si investitii masive. Analistii se asteapta ca vanzarile televizoarelor cu ecran cu plasma sa creasca datorita competitiilor sportive din acest an si datorita preturilor de comercializare tot mai scazute.

Cel mai mare producator mondial de televizoare LCD, Sharp., a anuntat de curand ca va investi 1,6 miliarde de dolari in construirea unei fabrici care va folosi aceeasi tehnologie de ultima generatie ca si cea a Samsung-Sony, productia fiind programata sa inceapa pana in octombrie 2006. De asemenea, compania taiwaneza AU Optronics Corp, al treilea jucator pe piata mondiala de profil, a anuntat ca va prelua mai multi producatori de ecrane LCD din regiune, avand pregatiti peste 2,2 miliarde de dolari pentru aceste achizitii.

Anuntul facut de Samsung nu a dus la o imbunatatire a cotatiilor actiunilor companiei la bursa, cotatiile fiind in scadere cu 1,8 procente. De asemenea, cotatiile Sony au scazut la bursa din Tokio cu 1,2 procente.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.