Corvin Pughin, 35 de ani, a facut primul pas in lumea business-ului inca din studentie. De la afacerea de familie, compania Maguay a ajuns sa aiba 45 de angajati si o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro.

Corvin Pughin este unul dintre antreprenorii de succes pe care "Cotidianul" i-a inclus in "Generatia Asteptata". El face parte din noul val de patroni, care a aratat unde se poate ajunge dupa multi ani de munca.

In 1992 a luat nastere firma Maguay, care a devenit intre timp cel mai important integrator roman de servere pe platforme Intel.

"Impreuna cu doi prieteni am infiintat firma Maguay in 1992. Trebuie sa recunosc faptul ca atunci nu aveam un obiect de activitate clar definit. Mai degraba intelegeam firma ca pe un cadru legal prin care sa derulam activitati comerciale", marturiseste tinarul antreprenor.

"Eram studenti, doream sa ne continuam studiile si nu aveam foarte mult timp sau 'vint in pinze>> pentru a razbate prin hatisurile economice de atunci. Asa ca, dupa un inceput marcat de aspiratii inalte si vise, ne-am intors la activitatea studenteasca", spune Corvin.

Cinci ani mai tirziu...

Ceea ce parea a fi sfirsitul existentei Maguay s-a dovedit a fi de fapt o renastere a companiei. In 1997, dupa terminarea facultatii, Corvin a preluat si a activat firma impreuna cu fratele si tatal sau. Tot in acel an a inceput activitatea Maguay in domeniul tehnologiei informatiilor. "Si eu, si fratele meu sintem de profesie electronisti. Am absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. La vremea aceea, nu prea aveam unde sa practicam meseria de electronist. Industria era in degringolada, asa ca am inceput sa construim noi ceva in care lucrurile sa mearga cum doream: serios si profesionist", a explicat el de ce a ales IT-ul.

Startul a fost unul destul de dificil. "Practic, compania si-a inceput activitatea intr-un apartament de trei camere, cu doi angajati, cu un credit obtinut prin garantii personale, cum ar fi locuinta si masinile. Cu aproximativ 10.000 de dolari am importat 40 de monitoare Targa de 14 inch, care erau de altfel unele dintre cele mai bune monitoare de aceasta dimensiune care s-au gasit vreodata pe piata romaneasca", povesteste Corvin.

Inca din momentul reluarii activitatii Maguay, familia Pughin a cautat sa intre pe un segment de nisa in piata IT autohtona, cautind sa aduca in plan local ceea ce era mai slab reprezentat in Romania.

"Am mizat pe calitate, performanta si tehnologie de ultima ora. Si in prezent continuam sa educam publicul sa inteleaga ca urmarind aceste criterii nu cresti pretul, ci reduci costurile generate de achizitia si de exploatarea echipamentului pe durata lui de viata", a adaugat antreprenorul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.