Trei din cei patru operatori de telefonie mobila din Romania ofera fiecare tehnologii diferite de conectare

Toata lumea vorbeste despre mobilitate in mediul de business. Dar si in viata de zi cu zi. Sa ai acces de oriunde la informatii sau la resursele companiei, sa primesti si sa trimiti e-mailuri fie ca te afli intr-o calatorie de afaceri, fie, pur si simplu, in vacanta, sa navighezi in voie pe internet a devenit aproape vital.

Pe langa serviciile de acces wireless la internet oferite de diferiti furnizori in hoteluri, aeroporturi, restaurante, cafenele sau centre de afaceri, exista si ofertele operatorilor de telefonie mobila. Care este, asadar, cea mai buna oferta de a te conecta, fara fir, la internet, folosind una dintre optiunile din portofoliul Orange Romania, Connex-Vodafone sau Zapp?
Cei trei operatori folosesc tehnologii diferite pentru serviciile de internet si date. Orange ofera EDGE, o varianta optimizata a conexunilor radio GSM care transmit datele sub forma de pachete (GPRS). Compania a lansat recent un al doilea produs destinat conectarii fara fir la internet, modemul USB. Acesta ofera aceleasi performante ca si cardul EDGE/GPRS Mobile Office Card pentru laptop, dar avand posibilitatea de conexiune prin cablul USB poate fi folosit si la un computer desktop. Pentru a beneficia de conectare trebuie incheiat unul dintre abonamentele Mobile internet Always-on cu valori intre zero si 49,5 dolari pe luna, in functie de trafic (de la zero la 500 de megabytes inclusi). Traficul suplimentar se taxeaza cu patru centi pe kilobyte. Viteza maxima teoretica in retea prin EDGE este de 215 kilobiti pe secunda.

Taxarea se face in functie de volum de date sau de timp

Connex-Vodafone ofera noul card pentru date Vodafone 3G, pentru laptop, si abonamentele de date Mobile Internet, de 10, 15, 25 sau 35 de dolari pe luna, in functie de traficul inclus (50, 100, 250 sau 500 de megabytes). Traficul suplimentar se taxeaza cu trei centi pe kilobyte. Traficul neconsumat se reporteaza. Viteza maxima a trasferului de date in reteaua 3G este de 384 de kilobiti pe secunda.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.