Pretul carburantilor la benzinariile Petrom scade, incepind de astazi, cu sume cuprinse intre 200 si 2.650 de lei, in functie de sortiment. Cea mai spectaculoasa ieftinire se inregistreaza la benzina Euro Premium, al carei pret a fost stabilit la 29.900 de lei/l.

Conducerea societatii petroliere a anuntat ieri ca a decis sa modifice politica de preturi astfel incit de acum pretul benzinei si al motorinei va fi unic la toate benzinariile din tara. Aceasta situatie nu va dura insa decit citeva saptamini, dupa care fiecare sucursala va avea dreptul, in functie de conjunctura, sa-si stabileasca pretul la pompa, cu mici diferente fata de pretul unic anuntat astazi. In plus, adauga responsabilii companiei, Petrom isi va alinia preturile la cotatiile internationale ale produselor petroliere. In functie de conjunctura externa, preturile ar putea fi modificate saptaminal.

Pe linga schimbarea politicii de preturi, decizia Petrom ar putea avea si o alta motivatie. Luna aceasta, Consiliul Concurentei a cerut Petrom si altor operatori de pe piata petroliera autohtona explicatii pentru majorarea preturilor la carburanti. Anul trecut, sub pretextul scumpirii titeiului pe plan extern, companiile petroliere de la noi au crescut preturile la pompa, desi Romania are propria productie de titei. Preturile la pompa nu s-au micsorat insa atunci cind cotatiile pe pietele externe au revenit la normal si nici cind euro a scazut considerabil, reducind presiunea accizelor in pretul final.

Rompetrol, al doilea operator de pe piata, a anuntat aseara ca mentine neschimbate preturile la pompa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.