Directorul general al grupul bancar Deutsche Bank, Joseph Ackermann, a castigat in 2005 o suma de 11,9 milioane euro ceea ce ii va permite sa-si pastreze titlul de cel mai bine platit director de firma din Germania, potrivit raportului anual al grupului Deutsche Bank, informeaza Rompres.

Cu un castig de 11,9 milioane euro pe an, Joseph Ackermann a castigat zilnic 32.000 euro, sau 1.350 euro pe ora cu conditia sa lucreze 24 ore din 24. insa, detaliind pe capitole castigurile realizate de elvetianul Joseph Ackermann se observa ca acesta a primit in 2005 un salariu de doar 1,15 milioane euro, la care s-au adaugat bonusuri de 7,2 milioane euro si 3,5 milioane euro sub forma de optiuni in actiuni (stock-options). Comparativ cu 2004 cand a castigat 10,1 milioane euro, anul trecut castigurile sefului de la Deutsche Bank au inregistrat o crestere anuala de 18 procente.

De asemenea, toti cei patru membri ai comitetului director de la Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, au realizat anul trecut castiguri totale de 28,7 milioane euro, suma care include atat salariile primite cat si bonusurile si actiunile preferentiale. O astfel de cifra depasesete cu mult suma de 10,3 milioane euro pe care au primit-o in 2005 directorii de la Deutsche Telekom, al grup important din Germania. in cazul comitetului director de la DaimlerChrysler, valoarea totala a castigurilor pe 2005 s-a ridicat la 35 miliarde euro, insa trebuie precizat ca directiunea constructorului auto german este formata din 10 membri fata de patru in cazul Deutsche Bank.

In Germania doar o mica parte din directorii de intreprinderi isi publica detaliat remuneratiile primite, insa incepand din 2006 dezvaluirea acestor date va deveni obligatorie. in plus, chiar si la Deutsche Bank exista o serie de bancheri care se ocupa de investitiile bancii, ale caror remuneratii sunt mai mari decat cele primite de Joseph Ackermann si colegii sai din comitetul director, insa aceste salarii nu sunt dezvaluite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.