Microsoft intentioneaza sa amane pana in ianuarie 2007 momentul lansarii Windows Vista, urmatoarea generatie a sistemului de operare Windows, scrie BBC News

Initial, oficialii companiei intentionau sa lanseze mult asteptata realizare tehnologica Vista in a doua jumatate a acestui an.Astfel, prima imbunatatire a sistemului de operare Windows XP care se produce in ultimii cinci ani, va fi disponibila consumatorilor imediat dupa finele sezonului de cumparaturi din iarna viitoare, anunta un purtator de cuvant al Microsoft.

"Consider ca aceasta decizie de a lansa pe piata Windows Vista catre finalul perioadei de reduceri nu reprezinta o situatie optima," afirma Joe Wilcox, analist in cadrul Jupiter Research.

Aceasta amanare va permite Microsoft sa continuie testarea sistemului Vista fara a perturba perioada sarbatorilor de iarna, esentiala pentru vanzarile distribuitorilor, a indicat vice-presedintele Microsoft, Jim Allchin.

"Incercam sa introducem un nivel de securitate fara precedent, si, in consecinta, este necesara derularea de teste specifice pentru a putea realiza acest lucru", a declarat Allchin. In schimb, versiunea destinata marilor corporatii va aparea pe piata la data stabilita anterior, adica in luna noiembrie 2006.

Recent, oficialii Microsoft au anuntat ca vor scoate pe piata sase modele diferite ale Windows Vista.

Astfel, diferenta intre cele sase versiuni nu se explica prin caracteristicile hardware ale PC-urilor, ci vor tinti felul in care consumatorii obisnuiesc sa foloseasca calculatoarele in functie de propriile nevoi.

Reprezentantii celui mai mare producator de software din lume vor oferi asadar trei tipuri de sisteme de opearare Vista clientilor obisnuiti, doua se vor adresa companiilor, iar un model va fi creat exclusiv pentru pietele emergente, dar la un pret mai redus.

"Vom oferi consumatorilor exact acelasi numar de modele ca in cazul Windows XP, insa diferentierea se va produce in functie si de alti factori," a precizat reperezentantul Microsoft Barry Goffe."In acest sens, nu dorim sa fortam clientii sa achizitioneze produse de care nu au nevoie sau care nu le vor satsisface toate necesitatile profesionale," a completat acesta.

Oficialii gigantului Microsoft preconizeaza ca odata cu lansarea generatiei urmatoare a sistemului de operarea Windows, 200 de milioane de calculatoare cu Windows Vista preinstalat sa fie livrate in intreaga lume in numai 2 ani.

Potrivit companiei de studiu Goldman Sachs, Windows Vista ar putea genera cresteri majore ale veniturilor Microsoft, in primul an si jumatate, estimandu-se venituri ce depasesc un miliard de euro.

Noul sistem de operare Microsoft a fost prezentat presedintele Microsoft, Bill Gates in avampremiera salonului "Consumer Electronics Show" ce a avut loc in urma cu o luna in Las Vegas.

Cele mai mai mari imbunatatiri ale principalului sistem de operare marca Microsoft constau in noua interfata 3-D si in faptul ca ramele de fereastra sunt transparente pentru a permite vizualizarea informatiilor cat mai usor posibil.

Dupa o perioada mult asteptata in care s-a insistat mai mult pe aspectele tehnice ale Vista, Bill Gates a adus atunci in fata auditorului prezent in Las Vegas la Consumer Electronics Show o serie de caracteristici importante ale Windows Vista mai apropiate de utilizatorii obisnuiti.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.