Piata camerelor foto digitale va creste cu circa 30 la suta in 2006, dupa ce anul trecut piata a cunoscut o crestere de peste 200 la suta, a declarat miercuri, pentru Rompres, directorul de marketing Panasonic Romania, Bobby Durbac.

"Piata a crescut impresionant anul trecut, iar pentru acest an crestere va fi de 30 la suta, o parte provenind din faptul ca oamenii au inceput sa-si inlocuiasca camerele deja achizitionate", a spus Bobby Durbac.

Aceasta tendinta de crestere a pietei este confirmata si de specialisti. "Piata de IT pastreaza un ritm important de crestere in majoritatea segmentelor. IT-ul in mod general in lume are ritmuri de crestere buna comparativ cu multe industrii. Romania pastreaza inca un ritm de crestere intre 15-20% la modul general iar pe unele segmente cresterile sunt si mai spectaculoase cum ar fi notebook-urile si camerele foto digitale," apreciaza Catalin Patrasescu, managing partner la compania de consultanta Smartpoint.

Reprezentatul Panasonic Romania a subliniat ca aceasta crestere se datoreaza si eliminarii taxelor vamale pentru camerele foto in luna iulie a anului trecut.

Panasonic Romania doreste sa atinga o cota de piata de circa 15 la suta pe acest segment la mijlocul lui 2006, fata de numai 2,1 la suta la inceputul anului trecut.

Piata romaneasca a camerelor foto este dominata in ordine de Sony, Canon, Panasonic, HP si Fuji.

Panasonic Romania isi propune in acest an o cifra de afaceri de 50 - 55 milioane de euro, in perioada aprilie 2005 - martie 2006 urmand sa inregistreze o cifra de afaceri de 45 milioane de euro.

Panasonic a lansat miercuri noile modele de camere foto digitale Lumix de sase, respectiv cinci megapixeli, cu stabilizator optic de imagine care compenseaza tremurul mainii, cu zoom optic dar si unghi mai mare de cuprindere.

"Strategia nostra nu este orientata pe cel mai ieftin pret, ci pe tehnologie inalta si o calitate ireprosabila la cel mai corect pret",a precizat Bobby Durbac.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.