Dupa ce in 2002 iesisera de pe piata bulgareasca din cauza contrabandei cu tigari si a amestecului statului in stabilirea pretului tutunului, gigantii mondiali ai tutunului se reintorc in Bulgaria, informeaza cotidianul de limba turca "Referance".

Este vorba de companiile "Philips Morris", "British American Tabac" sau "Japan Tabac International", care de data aceasta nu mai manifesta interes pentru privatizarea companiei Bulgartabac. Ele revin stimulate de perspectiva aderarii Bulgariei la Uniunea Europeana. Potrivit ziarului amintit, actuala coalitie la guvernarea Bulgariei, condusa de socialisti, a renuntat si ea la ideea privatizarii totale a companiei Bulgartabac, pentru achizitionarea unei parti a companiei anuntandu-si deja oferte patru fabrici de prelucrare a tutunului.

Presa bulgara a publicat informatii conform carora companile straine au in plan aducerea materiei prime, tutunul, din Romania, unde "Philips Morris", "Japan Tabac International" si alte companii au fabrici de tigari. "Referance" deplange acest aspect, intrucat sectorul prelucrarii tutunului este de mare importanta pentru cetatenii de nationalitate turca din Bulgaria, care traiesc din aceasta activitate agricola.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.