De peste 14 ani, SIVECO Romania SA este imaginea industriei autohtone de software, cu cel mai mare volum de export in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health atat celor 450 de beneficiari interni cat si celor 1800 de clienti din 35 de tari. A oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau si a implementat cu succes proiecte de e-Government si e-Health in Romania, a caror recunoastere internationala a dus la selectarea companiei ca partener in proiecte europene.

Cotata printre primele cinci in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, SIVECO Romania SA are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner).

Expertiza SIVECO Romania a inclus compania in proiecte europene majore

UE acorda o importanta deosebita inovarii si activitatilor de cercetare-dezvoltare, punand la dispozitie instrumente si finantari in cadrul Programului Cadru 6, al carui scop este de a contribui la crearea unui Spatiu European al Cercetarii (ERA), o piata interna pentru stiinta si tehnologie care promoveaza excelenta, competitivitatea si inventivitatea printr-o mai buna cooperare si coordonare intre cei implicati.

Expertiza SIVECO Romania, compatibilitatea cu metodologiile europene au determinat selectarea companiei, in calitate de partener tehnologic, in consortiile europene ale proiectelor initiate in cadrul acestui program; R&D ALIS (Automated Legal Intelligent System), ce are ca obiectiv crearea unei platforme cu informatii in domeniul reglementarilor si legislatiei in vigoare, care ofera servicii expert de consiliere juridica; LD - CAST (Local Development Cooperation Actions Enabled By Semantic Technology), ce are ca obiectiv dezvoltarea unei retele integrate de servicii publice interoperabile la nivel pan-european, respectiv constructia unei retele europene de portaluri care va oferi utilizatorilor (in mare parte companii private) posibilitatea de a accesa serviciile furnizate de organizatiile publice inregistrate in portal si ACGT (Advancing Clinico-Genomics Trials on Cancer), un Portal European, prin care se urmareste furnizarea unui mediu informational si de analiza integrat pentru analizarea datelor clinice.

Irina Socol, un lider in lumea barbatilor

Cum in spatele fiecarui succes se afla visul si forta unui om, la baza brandului SIVECO Romania o descoperi pe Irina Socol, director general al companiei, care a avut intuitia si tenacitatea necesare sa-si construiasca un imperiu intr-un spatiu cultural si un domeniu de business "rezervate" traditional barbatilor.

Palmaresul companiei o recomanda de la sine : inteligenta, rigoare, pasiune si multa, foarte multa munca. Asa a adunat an, de an, diplome nu doar pentru companie, dar si pentru ea personal, cea mai recenta fiind decernata in cadrul Galei Premiilor "e-Finance", unde a fost desemnata castigatoarea premiului "e-people" pe anul 2005, pentru cele mai importante contributii in domeniul financiar-bancar si IT&C, pentru activitati ce au generat o schimbare de perceptie, de atitudine, reprezentand un punct de referinta in acest sector de activitate.

"Suntem deosebit de mandri ca am reusit sa plasam Romania pe podiumul international si sa atragem atentia asupra potentialului extraordinar al specialistilor romani de a concura cu succes si a devansa nume rasunatoare din IT-ul mondial.
Consideram ca industria software din Romania poate constitui un element esential pentru branding-ul de tara, si in particular, expertiza noastra in domeniul e-Learningului reprezinta un vector de imagine pe care trebuie sa-l valorificam. Nu in ultimul rand, suntem bucurosi ca aceste performante ale echipei noastre, recunoscute international, au ecou si in Romania", a declarat Irina SOCOL, la decernarea premiului "e-people", mentionand faptul ca succesul SIVECO Romania se datoreaza in primul rand celor 450 de membri ai echipei.

Cu aceeasi ocazie, Irina Socol a reamintit cele doua momente de rascruce ale anului 2005 pentru SIVECO Romania: atragerea celei mai importante investitii in domeniul IT din Romania de pana acum (prin includerea in actionariatul companiei a fondurilor strategice de investitii Intel Capital si Enterprise Investors) si obtinerea de catre lectiile interactive multimedia AeL a celei mai importante distinctii internationale obtinute de un produs software romanesc - locul 1 la Mondialele IT (World Summit Award din cadrul World Summit for Information Technology, Tunis, noiembrie 2005).

Bilantul SIVECO in 2005

SIVECO Romania si-a atins obiectivele stabilite pentru 2005: cresterea cifrei de afaceri cu 50%, ajungand astfel la 37,6 milioane USD, consolidarea pozitiei pe piata locala de IT si construirea premiselor pentru a deveni un lider regional, extinderea relatiilor de parteneriat, imbunatatirea modelului de business, consolidarea reputatiei si notorietatii nationale si internationale. Dincolo de cifrele care evalueaza succesul, performanta SIVECO Romania se regaseste si in preocuparea permanenta pentru imbunatatirea competentelor angajatilor prin instruire adecvata, crearea unui mediu de lucru placut, recunoasterea contributiei fiecarei persoane la dezvoltarea companiei. Asa s-a clasat in acest 2005 pe un important loc 9 in topul 50 "Cele mai bune companii pentru care sa lucrezi", editat de revista Capital.

Extinderea responsabilitatii sociale a companiei

Constientizand misiunea sa de membru responsabil al comunitatii din care face parte, SIVECO Romania si-a extins si diversificat implicarea in sustinerea societatii romanesti, initiind, desfasurand, finantand activitati cu caracter educational, cultural, umanitar.
Continuand demersurile din anii trecuti, Centrul Virtual de Excelenta a "excelat" si in 2005 sub deviza "Invatand sa invatam", prin proiectele: Cupa SIVECO, Competitia Campion si Scoala de Vara SIVECO, Balcaniada, Olimpiada de Informatica, Conferinta Nationala de Invatamant Virtual, Academia SIVECO etc.

Planuri de viitor

"Pentru 2006, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor aflate in derulare, intensificarea investitiilor in proiecte de cercetare si dezvoltare, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale, in special in calitate de furnizor de proiecte la cheie", promite Irina Socol. "Vom continua expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare. De asemenea, ne vom implica in cultivarea unui mediu de afaceri etic, responsabil, consolidandu-ne pozitia de companie care isi asuma misiuni cu caracter civic, social, cultural si educational". Concret, tinta propusa este o crestere a cifrei de afaceri cu 20 % si atragerea a 120 de clienti noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.