Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus sechestru asigurator pe actiunile societatii Rompetrol Rafinare, aflate in proprietatea actionarului majoritar, grupul Rompetrol. Masura luata de procurori este legata de dosarul in care este cercetat omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol."Instituirea sechestrului asigurator a fost efectuata fara ca procurorii sa instiinteze societatea asupra acestei masuri ori asupra motivelor pentru care procurorii au dispus instituirea masurii sechestrului", se mentioneaza intr-un comunicat al Rompetrol Rafinare remis Bursei de Valori Bucuresti. Compania va contesta masura in instanta, considerind actiunea ilegala.

Conducerea Rompetrol Rafinare sustine ca la dosarul cauzei exista probe care demonstreaza inexistenta unui eventual prejudiciu. Masura este nefundamentata si poate afecta lichiditatea bursiera a titlurilor Rompetrol Rafinare si finantarea proiectelor de dezvoltare a societatii, se mai arata in comunicat. Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, este cercetat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru mai multe infractiuni, procurorii solicitind arestarea lui.

Patriciu este acuzat de initiere de constituire a unui grup infractional in scopul spalarii unor sume de bani realizate ca urmare a unei infractiuni precum delapidare cu consecinte deosebit de grave, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani, precum si de manipularea pietei de capital.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.