Emil Bibu, un tulcean absolvent de Politehnica distribuie in Bucuresti si in orasul natal produse si servicii Dell, IBM si HP. Afacerea a inceput, in 1993, intr-o camera de hotel si s-a transformat astazi in doua magazine si o firma de servicii IT a caror cifra de afaceri este de peste 1,6 milioane de euro.

Pasionat de electronica si calculatoare, Emil Bibu si-a infiintat in anul cinci de facultate o firma de distributie produse, echipament si servicii IT.

In anul 5 de facultate, i-a venit ideea de a incepe o afacere in domeniul IT, dupa ce participase alaturi de niste prieteni la diferite targuri de profil.

"Prietenii mei si-au deschis firme imediat dupa Revolutie si au devenit parteneri pentru marile companii, devenind canale de distributie in Romania pentru HP, IBM", spune Emil Bibu, manager general la Microline International.

Vazand ce fac ei, Emil Bibu si-a zis ca poate sa inceapa si el o afacere in domeniu. Asa ca, imediat dupa absolvirea facultatii, in 1993, Bibu s-a reintors in Tulcea pentru a-si impune numele si firma Microline pe piata. A pornit cu aproximativ 100.000 de lei, dar pentru ca nu avea bani pentru a-si inchiria un spatiu comercial, Emil Bibu si-a luat o camera la Hotel Europolis, pentru care platea 350 de dolari chirie lunar.

"Dam valoare produselor prin serviciile pe care le oferim"

Prima afacere cu adevarat importanta avea sa o reprezinte dotarea tehnica a unei tipografii."Am incasat 120.000 de dolari atunci. Si am simtit ca afacerea mea poate sa prinda contur. Am venit cu un concept nou, adaugam valoare produselor respective prin servicii, erau servicii de instalare, de garantie si de post garantie".

Anul 1996 i-a adus si un alt sediu. Intr-un apartament de bloc. Business-ul continua, la fel si trainingurile de si despre vanzari, la care Emil Bibu mergea cu regularitate.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.