KBC, unul din cele mai mari grupuri bancare belgiene si din Europa Centrala, continua sa considere Romania drept o prioritate si o alegere rationala pentru extinderea teritoriala in regiune, relateaza Forbes

Astfel, grupul belgian isi reafirma interesul de a se extinde pe piata din Europa Centrala, in principal in Romania si in Balcani, ori prin operatiuni de tip greenfield ori prin intermediul achizitiilor.

In acelasi timp, belgienii au raportat pentru anul trecut un profit net de 2,249 miliarde euro, in crestere consistenta fata de 2004, cand se inregistrase 1,615 miliarde.

In trimestrul patru, KBC a inregistrat o crestere a profitului pana la nivelul de 453 de milioane de euro, depasind astfel estimarile anaistilor.

Totodata, depozitele clientilor au crescut cu 14 miliarde euro, portofoliul de imprumuturi cu opt miliarde euro, iar rezervele din asigurarile de viata au crescut cu circa cinci miliarde euro.

In 2005, oficialii KBC si-au mai manifestat interesul fata de Romania. Astfel,in octombrie, KBC a renuntat la cursa pentru privatizarea BCR, invocand motivatii de alocare a capitalului la nivelul grupului. Mai mult, KBC nu s-a inscris nici la privatizarea CEC. In concluzie, belgienii ar fi interesati pe piata din Romania doar de preluarea unei banci care are un statut de grup financiar.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.