Microsoft a anuntat ieri ca va lansa in curand un nou motor de cautare care va fi de doua ori mai bun decat Google, cel mai utilizabil motor de cautare din lume. Anuntul a fost facut de catre Neil Holloway, Presedintele Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. "In sase luni de zile va fi relevant pe piata americana decat Google" a declarat Halloway, citat de Reuters. Noul motor de cautare va fi lansat mai intai in SUA si Marea Britanie, urmand ca in urmatoarele luni sa fie lansat in Franta si Germania, si apoi si in restul Europei si in Asia.

Halloway a mai declarat ca rezultatele oferite de noul motor de cautare vor fi cele mai bune din lume datorita tehnologiei folosite de catre Microsoft. "In general, in acest moment primesti rezultate, adrese de site-uri, care, potrivit studiilor, in 50% din cazuri nu contin informatia exacta pe care o cauti", a explicat presedintele Microsoft. Spre exemplu, a mai adaugat Halloway, un potential cumparator al unei case va gasi exact grupul de case care au pretul de vanzare intre niste limite specificate; sau un turist va putea sa gaseasca un restaurant intr-o anumita zona care sa ofere exact meniul pe care il cauta.

Noul motor de cautare nu va fi oferit la pachet cu noul program de operare Windows Vista, care este programat sa apara la sfarsitul acestui an. "Sa adaugam un motor de cautare asemanator cu Google, dar de doua ori mai bun, programului Vista? Nu cred ca Google ar fi foarte fericita daca am face asta" a mai declarat Halloway. Acesta a adaugat ca noul motor de cautare va fi oferit prin intermediul serviciilor de Messenger si e-mail ale Microsoft.

Acest anunt vine dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, unul din managerii MSN, Saleel Sathe, a declarat in cadrul unei conferinte privind motoarele de cautare, ca in viitor motoarele de cautare nu vor mai avea doar un camp de cautare, ci mai multe pentru a obtine informatii cat mai precise despre subiectul cautat.

Goobuntu vs Windows

Daca cei de la Microsoft doresc sa fie cei mai buni segmentul pe care Google este lider de piata, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare din lume a recunoscut acum o luna ca testeaza o versiune a sistemului de operare Linux. Desi nu au admis ca vor distribui produsul, care poarta denumirea de Goobuntu, acest fapt amplifica zvonurile ca Google doreste sa intre in forta pe o piata dominata autoritar de Microsoft, oferind probabil gratis un sistem de operare care va fi dezvoltat pe platforma Linux.

Intre timp Google cade pe bursa

Anuntul celor de la Microsoft a venit intr-un moment nefericit pentru Google, la o zi dupa ce actiunile companiei americane au inregistrat cea mai mare depreciere din momentul listarii la bursa, majorand deprecierea totala a actiunilor Google la 16 procente in acest an. Directorul financiar al Google, George Reyes, a declarat la inceputul acestei saptamani ca in urmatoarea perioada compania nu va avea o crestere la fel de mare precum au preconizat specialistii, fiind cautate noi surse de venit.

Reyes a mai adaugat ca Google obtine in acest moment aproape maximum din ce inseamna venituri din publicitatea online. In acest sens, Google a inceput sa distribuie spatii publicitare si in alte medii, urmarind sa devina ceea ce analistii numesc "un magazin unic" pentru cei care doresc sa cumpere spatii publicitare, indiferent de suportul mediatic.

In acest sens Google a achizionat compania americana dMac Broadcasting, distribuitor de spatii publicitare pentru radiourile din SUA, tranzactia fiind estimata la 1,1 miliarde de dolari. De asemenea, Google a anuntat organizarea unei licitatii pentru pentru spatiile publicitare in interiorul a 28 de reviste din SUA.

Aceste decizii luate de Google sunt intarite de un studiu Emarketer, potrivit caruia Internetul a atras anul trecut doar 2,8 % din sumele investite in promovare de catre companiile de pe teritoriul SUA, in timp ce revistele au atras 4,7 % iar ziarele 17,6 procente.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.