Dupa o lunga suprematie, la finele anului trecut, Connex-Vodafone s-a vazut depasit in ceea ce priveste numarul total de clienti, de catre operatorul rival Orange. Competitia intre cei doi operatori de telefonie mobila ramane insa stransa, diferenta care ii desparta fiind de 870.000. Connex-Vodafone nu s-a resemnat, oficialii companiei anuntand o serie de masuri care ar trebui sa readuca grupul romano-britanic pe prima pozitie.

Al doilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, Connex-Vodafone, a anuntat introducerea unui nou serviciu destinat clientilor sai, prin care acestia vor beneficia de tarife de roaming mai avantajoase.

Roaming mai ieftin

Noul serviciu se numeste Vodafone World si presupune tarife de roaming unice, in functie de zona, apelurile catre 37 de divizii Vodafone sau retele afiliate fiind taxate la tarife mai mici. Vodafone World vine cu noua schema de tarifare, simplificata, bazata pe un pret pe minut unic pentru fiecare dintre cele cinci zone de roaming:
-zona 1 (Germania, Italia, Turcia, Grecia, Cipru, Ungaria, Moldova, Polonia )
-zona 2 (alte tari europene, cu exceptia Ucrainei, Serbia Muntenegru si Belarus)
-zona 3 (Asia, Africa, America Centrala si de Sud, Australia, Ucraina, Serbia Muntenegru si Belarus)
-zona 4 (Statele Unite, Canada, Mexic, Rusia, India)
-zona 5 (restul lumii)

In plus, pentru apelurile catre 37 de Divizii Vodafone, Retele Partenere sau Retele Afiliate, tariful pe minut in roaming scade acum cu pana la 30% fata de tariful standard. Spre exemplu, prin noua structura tarifara, clientii Connex Vodafone care suna in Romania din Italia, Germania, Spania, Austria sau Marea Britanie au tarife mai mici decat cele in vigoare pana acum.

"Vodafone World este o noua oferta adresata pietei romanesti, care redefineste experienta de utilizare a roaming-ului pentru abonatii romani. Abonatii Connex Vodafone care calatoresc in strainatate vor beneficia de tarife de roaming preferentiale pentru apelurile catre un numar total de 37 de Divizii Vodafone, Retele Partenere sau Retele Afiliate. Acesta este primul dintr-o gama larga de produse si servicii inovative din grupul Vodafone, care le vor aduce clientilor nostri beneficii suplimentare, pe care numai cea mai mare comunitate mobila din lume le poate oferi", a declarat Liliana Solomon, Chief Executive Officer Connex Vodafone.

Abonatii Connex Vodafone vor beneficia de serviciul Vodafone World incepand cu prima factura emisa dupa data de 26 februarie 2006. Operatorul a mai anuntat ca acest nou serviciu va fi oferit in decursul acestui an si clientilor care folosesc Cartela Connex si Connex 2in1.

Ce mai pregateste Connex-Vodafone

Vodafone World este prima masura luata de Connex-Vodafone pentru satisfacerea dorintelor clientilor sai si implicit pentru redobandirea pozitiei de lider pe piata de telefonie mobila din Romania. Din strategia operatorului britanic mai fac parte introducerea serviciului Vodafone Passport, prin care utilizatorul va plati convorbirile in retea la acelasi tarif cu care este taxat in tara sa, indiferent de locul in care vorbeste sau de tara de destinatie a apelului, sau a serviciului Vodafone Live, o combinatie intre servicii de informatie si de divertisment.

Connex-Vodafone a devenit al doilea operator pe piata romaneasca dupa ce Orange a anuntat o crestere a numarului de clienti cu 28,57%, pana la 7 milioane. In acelasi timp, la finele anului trecut, Connex-Vodafone anuntase 6,13 milioane de clienti, cu 870 000 mai putin decat Orange. Pana in acest moment (322 de voturi exprimate), 57% din respondentii pollului Wall-Street sunt de parere ca Connex-Vodafone va redeveni liderul pietei de telefonie mobila din Romania pana la finele acestui an, in timp ce 42% considera ca Orange isi va pastra suprematia.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.