Jurnalistii de la CNNMoney au intocmit o lista a celor mai bune masini din 2006, in cadrul concursului "Best Cars". Acesti finalisti sunt cel mai bun compromis intre siguranta, "value for money" si performante decat toti ceilalti concurenti din categoriile unde au fost clasati.

Masinile nu sunt testate cu cronometrul in mana. In schimb li se umplu portbagajele, copiii sunt luati de la gradinita, sunt parcate lateral, altfel spus cam ceea ce faci in viata de zi cu zi cu o masina.

Valoarea masinii este mai greu de stabilit, pentru ca nu se refera la pretul de pe eticheta. Sa construiesti o masina buna cu un pret exorbitant este usor. Sa construiesti o masina buna cu un pret bun si cu o valoare la revanzare buna este mai greu...

Lista finalistilor:

Mazda 3 - compacta

Oricine are in gand o japoneza compacta zice Toyota Corolla sau Honda Civic. Din acest motiv, Mazda 3 castiga: daca nu vrei sa fii ca oricine, o cumperi

BMW Seria 3 - berlina medie

Dupa ce a fost puternic subminat de Infiniti si Lexus pe piata americana, BMW s-a trezit la realitate si a venit cu o Serie 3 mult mai puternica, mai manevrabila si (dupa unii) mai frumoasa. Noul 330i are sub capota 255 de cai putere ambalati intr-un motor de trei litri si sase cilindri in linie.

Honda Accord -berlina medie

Este preferata americanilor datorita volumului si a fiabilitatii. Cei care nu vor o Toyota sau un Ford, isi cumpara un Accord.

Audi A6 - berlina mare

A fost considerata de jurnalistii de la CNN Money drept masina care imbina cel mai bine urmatoarele calitati: design, performante, dotari si fiabilitate. Americanii sunt incantati de blocul V8 de 4,2l - mult mai apropiat de urechea lor muzicala cand se aduce vorba de motoare.

Chrysler 300 - berlina mare

O masina americana care este mandra de ceea ce este. Pentru cei cu putere financiara un motor Hemi V8 de 340 de cai putere este solutia ideala

Lexus LS430 - berlina de lux

Evident ca o berlina germana este mai "cool", dar aceeasi berlina germana are de luat lectii de la Lexus cand vine vorba de conservarea valorii, fiabilitate si ergonomie. Portbagaj mare, echipament de top, design cuminte, dar seducator

Chevrolet Corvette - masina sport

O masina care deja a facut istorie si nu doar istorie americana. Este alaturi de Ford Mustang, cea mai cunoscuta masina sport americana. 400 de cai putere obtinuti dintr-un V8 de sase litri!


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.