Cel mai mare producator de cosmetice din lume, L'Oreal, si-a anuntat intentia de a achizitiona retailerul englez de cosmetice Body Shop International Plc, transmite Reuters. Aceasta achizitie face parte din planul companiei franceze L'Oreal, al carei principal obiectiv este accelerarea cresterii profitului, accesul produselor L'Oreal pe rafturile Body Shop fiind sinonim cu o crestere semnificativa a vanzarilor.

Intr-un comunicat L'Oreal se sustine ca producatorul francez are in vedere mai multe variante de achizitii, inclusiv aceea a achizitionarii retailerului englez, tranzactia urmand a fi platita in numerar. Decizia va fi luata la urmatoarea intrunire a Consiliului de Administratie L'Oreal, Body Shop fiind varianta cea mai sigura.

Posibilitatea achizitionarii Body Shop a dus la cresterea de 11 procente a cotatiilor retailerului britanic la bursa londoneza, grupul englez fiind evaluat la 782,5 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.