Oficialii celui mai mare producator de computere din lume, Dell, au confirmat astazi anularea unui contract in valoare de 700 de milioane de dolari incheiat cu gigantul olandez in electronice Philips, scrie presa internationala.

Aceasta decizie vine dupa o perioada de 12 luni in care cei de la Dell au colaborat perfect cu reprezentantii Philips. Conform acestui contract, Dell furniza solutii hardware si alte servicii tehnice pentru cei 75.000 de angajati din 60 de tari ai companiei olandeze. " A fost o decizie reciproca de a pune capat acestui parteneriat", a declarat Bob Kaufman, purtatorul de cuvant al celor de la Dell. Pe de alta parte, Philips va ramane unul din clientii companiei americane, potrivit reprezentantului Dell.

Compania americana a inregistrat pentru trimestrul patru al anului fiscal un profit de 1,01 miliarde de dolari, in crestere cu 51 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul producatorului a atins nivelul de 667 milioane de dolari,

Aceasta tendinta de crestere a fost generata de vanzarile puternice pe plan international care au crescut cu 21% potrivit oficialilor Dell.

In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat in ultimul an la 15,2 miliarde de dolari ( fata de 13,5 miliarde de dolari anul trecut.

Analistii estimeaza ca producatorul american se va confrunta in viitor cu serioase provocari, cea mai importanta fiind reprezentata de tendinta de scadere a preturilor pentru PC-uri. Totodata, specialistii considera ca vanzarile de computere portabile continua sa fie unul dintre motoarele de crestere a pietei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.