Cota operatorilor alternativi a crescut, la finele anului 2005, la aproximativ 10% din piata telefoniei fixe. Aceasta reprezinta in prezent mai mult de 430.000 de utilizatori, a declarat vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Alexandrina Hartan.

Principalii operatori alternativi in acest domeniu sunt firme care furnizeaza si serviciu de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, cum ar fi UPC Romania si RCS&RDS. "Practic, pe fondul unei involutii a numarului de abonati RomTelecom, operatorii alternativi au reusit sa majoreze gradul de penetrare a telefoniei fixe in randul clientilor persoane fizice. La finele lunii iunie 2005, acesti operatori detineau 4,1% din piata", a adaugat Hartan. Principalul operator de telefonie fixa, RomTelecom, la sfarsitul primului semestru 2005, administra 4,185 milioane linii, comparativ cu 4,334 milioane in 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.