Negocierile dintre statul roman si compania Daewoo pentru preluarea actiunilor la fabrica detinuta de sud-coreeni la Craiova au intrat in impas din cauza neintelegerilor privind garantiile pe care partea coreeana trebuie sa le acorde, a declarat ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. "Maine (azi - n.r.) plec in Coreea, pentru ca in acest moment negocierile cu lichidatorul coreean au ajuns la un punct care nu ne satisface", a afirmat ieri Seres, prezent la o conferinta privind dezvoltarea infrastructurii in zona Marii Negre.

El a precizat ca problemele asupra carora partile nu au convenit nu se refera la pret, ci la o serie de garantii pe care partea coreeana trebuie sa le acorde in schimbul banilor pe care ii va primi pentru actiuni. "Doresc sa subliniez ca, in cazul in care se va face o tranzactie, practic societatea isi va rascumpara actiunile, nu va fi statul roman cel care va plati acesti bani", a spus Seres.

El a adaugat ca va prezenta alte amanunte despre situatia Daewoo Craiova dupa ce se va intoarce de la discutiile cu partea coreeana. Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta formata de Automobile Craiova si Daewoo. Uzina nu a fost inclusa in acodrul prin care General Motors a preluat in septembrie 2002 o parte din activele grupului sud-coreean.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.