Dupa ce sedinta de miercuri a adus scaderi pe toti indicii bursieri, piata de capital a dat ieri semne de usoara revigorare. Astfel, valoarea totala a tranzactiilor efectuate in sedinta de ieri a fost de peste 73,9 milioane de lei noi, fiind rulate peste 140 de milioane de actiuni.

Sedinta de tranzactionare s-a deschis pe scadere, indicii inregistrand scaderi de peste un procent, dupa prima ora de tranzactionare. Specialistii pietei apreciau ca, in primele ore de tranzactionare, a existat o sustinere la cumparare, fapt care a atenuat corectiile negative majore, dar per ansamblu, piata a fost dominata de vanzatori.

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) au fost vedeta incontestabila a pietei de capital de ieri. Dupa ce in primele zile ale acestei saptamani, datorita rezultatelor financiare date publicitatii, au existat scaderi considerabile ale cotatiei acestui titlu, ieri actiunile RRC au fost cele mai cautate titluri din piata. La deschiderea sedintei, cotatia acestui emitent scazuse cu 2,6 la suta, fiind tranzactionat la un pret de 0,1140 lei noi.

A doua jumatate a sedintei de tranzactionare a adus si modificari pozitive pentru majoritatea indicilor, singurul care a inchis ziua in scadere fiind segmentul SIF-urilor, indicele BET-FI pierzand ieri, 971,66 de puncte (53.173,76 de puncte). Printre vedetele sedintei de ieri s-au aflat si cele doua reprezentante principale ale segmentului bancar, investitorii efecutand operatiuni cu titlurile TLV in valoare de 3,8 milioane de RON, in conditiile unei cresteri a cotatiei cu 1,37 la suta, la 1.4900 lei pe actiune.

BRD-Groupe Societe Generale a consemnat o apreciere consistenta a cotatiei, de 2,08%, la 19,6000 lei pe actiune. Rulajul realizat cu titlurile acestui emitent a fost de 3,5 milioane de lei. Tot ieri, au fost efectuate doua tranzactii pe piata de obligatiuni a Bursei de Valori bucuresti, valoarea celor 352 de obligatiuni Raiffeisen fiind de 177.861,35 lei noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.