Inca de la inceputul sedintei de tranzactionare jucatorii din piata au fost concentrati pe segmentul bancar si pe titlurile mai putin volatile. Astfel, in primele ore de tranzactionare, cel mai cautat titlu a fost BRD, unde au predominat cumparatorii, pretul urcand in primele momente la 19,6 RON, cresterea consemnata fiind de 3,7 la suta. Evolutia buna a titlurilor BRD a contribuit la cresterea indicilor bursieri BET si BET-C.

Spre finalul sedintei au aparut in piata tranzactii masive cu actiunile BRD, in urma unor pachete mari si actiuni plasate la vanzare, care au fost achizitionate la pretul de 20 de lei, ulterior cotatia coborand spre 19,80 RON. Volumul total de actiuni bancare rulate ieri a fost de 6,1 milioane, valoarea acestora depasind 49 de milioane de RON, din care peste 43 de milioane au fost datorate tranzactiilor cu actiuni BRD. In ceea ce priveste segmentul petrolier, dupa evolutia negativa de ieri, pretul actiunilor Rompetrol Rafinare Constanta s-a stabilizat la 0,1180 lei noi, in vreme ce actiunle SNP Petrom erau cotate la mijlocul sedintei bursiere la 0,63 RON. Spre finalul sedintei cotatia RRC a crescut la 0,12 RON (+1,7 la suta), in vreme ce actiunile SNP au crescut cu 1,6 la suta pana la 0,64 RON.

Cele cinci Societati de Investitii Financiare au stagnat in sedinta de ieri, indicele BET-FI apreciindu-se cu doar 0,30 la suta. Segmentul petrolier a fost cel mai cautat, volumul de actiuni rulate depasind jumatate din volumul total de actiuni rulate in piata.
Valoarea totala a operatiunilor derulate la BVB a fost de 86,52 milioane de lei, aproape de trei ori mai mare decat valoarea schimburilor inregistrate in prima zi a saptamanii. Indicele BET-C a urcat cu 2,11%, in timp ce BET s-a apreciat cu 2,52 procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.