BCR Leasing, compania de leasing a celui mai mare grup bancar de pe piata romaneasca, isi mentine trendul ascendent de dezvoltare, raportand o valoare totala a bunurilor finantate de peste 195 de milioane de euro pentru anul 2005, corespunzatoare unei valori totale a contractelor de aproximativ 230 milioane de euro. Aceste cifre reflecta o dinamica accentuata de crestere de circa 80% a vanzarilor companiei in raport cu anul precedent, rezultatele obtinute asigurand o cota de piata de peste 11% din piata de profil.

"Anul 2005 a reprezentat un an de referinta pentru BCR Leasing, atat din perspectiva dinamicii si structurarii vanzarilor, cat si din perspectiva implementarii cu succes a unor optimizari structurale interne. Echipa pe care o conduc a demonstrat capacitatea de a fructifica cu succes oportunitatile de piata, reusind perfomanta de a depasi in primele 7 luni ale anului 2005 volumul de vanzari realizat in anul precedent. Cu ocazia Salonului International de Automobile Bucuresti 2005, ne-am sprijinit partenerii prin intermediul unei oferte de finantare excelente din punct de vedere al costurilor si flexibilitatii, materializate in incheierea unui volum total al contractelor de aproximativ 30 milioane de euro", a declarat Claudiu-Emanuil Stanescu, presedinte si director general al BCR Leasing.

Evolutia cererii pe piata auto a determinat o modificare relevanta a structurii vanzarilor. BCR Leasing a venit in intampinarea tendintelor de dezvoltare a pietei, ponderea vanzarilor companiei pe segmentul leasing pentru autoutilitare crescand semnificativ de la 12% in 2004, la 21% in 2005. O evolutie semnificativa a fost inregistrata si la nivelul contractelor pentru achizitia de echipamente si utilaje, unde valoarea bunurilor finantate s-a dublat in 2005 fata de anul precedent, ajungand la un nivel de cca. 36 milioanede euro. In cursul anului 2005, BCR Leasing a abordat cu succes doua noi segmente de piata, respectiv leasingul imobiliar si leasingul pentru licente software, produsele financiare structurate de specialistii companiei fiind bine receptionate de catre partenerii sai persoane juridice.

BCR este principalul actionar al companiei, cu 79,132% din capitalul social. Restul de actiuni este impartit intre mai multe persoane fizice reprezentand 10,043%, Omniasig, BCR Securities si Asiban, fiecare cu 0,275% din titluri.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.