In luna ianuarie a acestui an, numarul utilizatorilor de internet din Romania a depasit 4,7 milioane, conform datelor serviciului de monitorizare a audientei pe internet, Trafic.ro, oferit de compania netBridge.

Datele agregate de Trafic.ro in urma monitorizarii a 18,182 site-uri din Romania arata ca, in luna ianuarie, acestea au fost vizitate de 4,737,426 vizitatori unici din Romania, si de 13,505,046 de utilizatori de internet din strainatate.

Astfel, in luna ianuarie, numarul utilizatorilor romani de internet a crescut cu 8,77% fata de ultima luna a anului trecut, cand serviciul Trafic.ro a inregistrat 4,355,540 de utilizatori romani de internet, si cu 49,17% fata de luna ianuarie a anului 2005, cand au fost inregistrati 3,175,754 de vizitatori unici din Romania.

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. In plus fata de datele de audienta disponibile gratuit, atat pentru fiecare site in parte, cat si pentru cele mai importante categorii de site-uri, la adresa www.trafic.ro, Trafic.ro permite, incepand cu anul 2004, si masurarea exacta a audientei globale a internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.

"50% crestere intr-un an de zile este impresionat pentru orice industrie cu atat mai mult pentru internet. Ne apropiem de 5 milioane de utilizatori adica aproape 25% din totalul populatiei insa daca tinem cont ca peste 95% dintre utilizatori provin din mediul urban putem spune ca in jur de 40% din populatia urbana a Romaniei este deja online." a declarat Orlando Nicoara, Director General al companiei netBridge.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.